петък, април 30, 2010

Силвестър Сталоун - порнозвезда


Кариерата на актьора стартира с полуаматьорското заглавие в порно бранша - "Вечеринка в Кити и Стъд", където той нагледно показва и на Кити и на Стъд това онова за прийомите в секса. Лентата, появила се през 1970 година, изобилства от голи танци и групови оргии, а по-късно, след сполетялата го слава, бе и преиздадена под ироничното... "The Italian Stallion".
Ако днес питате Слай за нея, той ще ви излезе с вече обиграните оправдания - "Бях млад, отчаян и готов на всичко". При всички положения обаче, да видите как Рамбо го удря на тройка с две тъмнокожи чада - това действително си е шок дори и за недотам старомодния Холивуд
Follow us on Twitter
Follow us on Twitter
Follow us on Twitter

сряда, април 21, 2010

Най-скъпото сирене в света - От магарешко мляко

Килограм сирене Pule струва 1000 евро. Производителите на сирене от магарешко мляко са успели да продадат само 500 грама.
Стойността му надминава цената за килограм сирене от лос, което държеше досегашния рекорд - 500 долара за килограм. То се произвежда от деликатес - магарешко мляко, един литър от което струва 40 евро. За производството на един килограм от това сирене, са необходими 25 литра магарешко мляко, което може да бъде събрано от една магарица за две години.
Магаретата са отглеждани в сръбския природен резерват „Zasavica” край град Сремска Митровица. На световния пазар, това сирене се появи скоро и беше представено на Белградския международен панаир на туризма. Поради никото търсене сиренето ще се произвежда само по поръчка.
В сиренето от магарешко мляко не се съдържат никакви специални съставки, продуктът е абсолютно натурален и полезен за здравето. Още от древността магарешко мляко се използва за лечебни цели, а жените на Рим са смятали, че това е лек срещу бръчки.
Follow us on Twitter
Follow us on Twitter
Follow us on Twitter

вторник, април 20, 2010

Най-скандалните корици

The Economist, септември, 1994

Сериозното списание публикува тази корица към статията „Проблемът със сливанията" само в Северна Америка. Реакциите бяха смесени - някои читатели бяха отвратени, други развеселени.
Hustler, юни 1978

Списанието за възрастни Huslter често е обвинявано в сексизъм и в това че третира жените като парче месо. Те решиха да се извинят с тази корица.
Джон Ленън и Йоко Оно, Rolling Stone, януари 1981

Фотографията е дело на Ани Лейбовиц и е направена само часове преди Ленън да бъде застрелян на 8 декември 1980 г.
Лейбовиц всъщност искала да снима само Ленън, но той настоявал и жена му да бъде на снимката. Тази корица е обявена за най-популярната корица на списание в света от Американката асоциация на издателите.
Деми Мур, Vanity Fair, август 1991

Още една снимка на Ани Лейбовиц. През 1991 голата и бременна в седмия месец Деми Мур бе една от най-обсъжданите теми в света. Тя беше първата, която се осмели, но след нея още много знаменитости се снимаха в напреднал стадий на бременност, като дори се появи цяло такова течение във фотографията, което се оказа доста доходен бизнес.
Life, ноември 1965

През 1965 фотографът Пол Шуцер успял да снима лицето на виетнамски пленник. Подобни снимки бяха една от причините обществото в САЩ да се обърне против войната. Фотографът Шуцер бе убит две години по-късно, докато отразявал шестдневната война между Израел и съседите му Сирия, Египет и Йордания.
Бет Дито, NME, юни 2007

Феминистките бяха във възторг. Те поздравиха музикалното списание за куража да сложат тази снимка на певицата Бет Дито, която е „най-готината жена на планетата" според тях. „Кадърът със сигурност привлича вниманието, но не е неприличен," каза известната немска феминистка Джърмейн Греер.
Джанет Джексън, Rolling Stone, септември 1993

През 1993 този кадър беше изключително смел и някои го обявиха за порнографски. Това е една от най-разпознаваемите снимки на 90-те години.
Time, септември 2001

Специалното издание излиза на 14 септември 2001. Снимката на атакуваните кули близнаци е дело на фотографа Лайл Оуъркруф.
The New Yorker, юли 2008

Няма как да не е скандална корицата, показваща кандидат-президента на демократите, облечен като арабин и съпругата му, облечена като войник с AK 47 на рамо. А забелязахте ли горящия американски флаг в камината?
Елиът Шпитцер, New York Magazine

По принцип списание New York Magazine не е известно със скандали. Когато отразиха историята на губернатор Елиът Шпитцер, който бе свързан с мрежа за проституция, списанието си позволи да прекрачи границата.
Follow us on Twitter
Follow us on Twitter
Follow us on Twitter

неделя, април 18, 2010

Факти за небостъргачите

Айфеловата кула е била най-високата сграда в света, когато е завършена през 1889 г. Кулата е построена за Световния панаир, за да бъде показано, че желязото може да бъде устойчиво като камъка, докато в същото време е далеч по-леко. На практика желязната кула е два пъти по-висока от каменния Паметник на Вашингтон и въпреки това тежи 70 000 тона по-малко! Айфеловата кула се пребоядисва на всеки седем години с 50 тона тъмнокафява боя.



Наричана "бащата на небостъргачите," сградата на Home Insurance е построена през 1885 г. в Чикаго (съборена през 1931), била с 10 етажа и височина от над 45 метра. Това е първата сграда, чиято основна конструкция е била от стоманени греди и колони, което е позволявало да има много повече прозорци от стандартните каменни структури. Този нов строителен метод обаче е карал хората да се опасяват, че сградата ще падне, което в крайна сметка довело до преустановяването на строежа, докато безопасността й не бъде проучена.



През 1929 г., автомобилният магнат Уолтър Крайслер влиза в напрегнато състезание с Bank of Manhattan Trust Company за построяването на най-високата сграда в света. Точно когато от банката си мислели, че са спечелили надпреварата, работниците по сградата на Chrysler Building издигат през покрива тънко острие скрито вътре, за да спечелят състезанието. Титлата е загубена четири месеца по-късно след завършването на Емпайър Стейт Билдинг. Крайслер също така украсява сградата си с елементи, наподобяващи неговите автомобили.



Емпайър Стейт Билдинг е проектирана като гръмоотвод. Всъщност сградата е удряна от гръмотевици около 100 пъти всяка година!



Построената през 1977 г. в Ню Йорк сграда Citicorp Center, която е с 59 етажа и е висока близо 280 м., е първият небостъргач в САЩ, в който е вграден регулируем демпфер, който да контролира люлеенето й. Сградата също така за малко е щяла да бъде в центъра на катастрофа. По време на строителството, вместо да заварят спойките, строителите ги захванали с болтове. Година след като е завършена и в условията на наближаващ сезон на ураганите, главният инженер на обекта открива промяната и осъзнава, че спойките ще бъдат прекалено слаби, за да издържат на ветровете, което би могло да доведе до падането на зданието в гъстонаселен градски квартал. За да бъде коригиран проблемът, е нает екип работници, който подсилват спойките с дебели стоманени плочи. Шест седмици след като тримесечният ремонт е започнал, ураганът Ела вече бушува близо до крайбрежието на Северна Каролина и е на път към Ню Йорк. За щастие часове преди да в Ню Йорк да бъде обявена спешна евакуация, ураганът променя посоката си към вътрешността на океана. Тази криза е пазена в тайна от обществото почти 20 години.



ПриКулите на Petronas   формата на етажите се базира на осмовръхата звезда, която е често срещана в при малоайзийските ислямски модели. Кулите имат толкова много прозорци, че на миячите им отнема месец, за да почистят всяка сграда! Кулите могат да видени отблизо във филма "Клопка" с Катрин Зита-Джоунс и Шон Конъри.



За да заздравят John Hancock Center срещу известните чикагски ветрове, инженерите включват в конструкцията пет огромни диагонални подпори на външните стени на сградата. Те пречат на гледката от два прозореца на всеки етаж. Хитър агент по наемите обаче превръща тези прозорци в символ на статута и всъщност наемът а тези стаи в момента е по-висок!



First Interstate World Center известен още като Library Tower се намира в Лос Анджелис и е проектиран така, че да устои на земетресение от степен 8.3 или повече по скалата на Рихтер. Дизайнът на сградата я прави много гъвкава и тя може да издържа на силно люлеене без да се пречупи.



В безоблачен ден от върха на чикагската Sears Tower могат да се видят четири щата - Илинойс, Индиана, Уисконсин и Мичиган. За да подсигури кристално ясна гледка, сградата е снабдена с шест автоматични машини за миене на прозорци монтирани върху покрива.

Тайпе 101
Тайпе 101 има 101 етажа и е висока 509 м. Сградата е най-високата в света, когато е завършена през 2003 г., но губи титлата през 2010 г. от Бурж Халифа (наричана преди това Бурж Дубай).



Намиращата се в Дубай Бурж Халифа е завършена през януари 2010 г. и е най-високата сграда в света, извисявайки се на 828 м. Сградата има 160 етажа, най-бързите асансьори в света, 20.7 акра стъкло и се очаква да използва близо 950 000 литра вода дневно.
Follow us on Twitter
Follow us on Twitter
Follow us on Twitter

понеделник, април 12, 2010

Най-скъпите жилища в Азия

Мумбай - небостъргач за 2 млн. долара за шестчленно семейство

Мукеш Амбани е петият най-богат човек на света, но живее в най-скъпият дом. Шефът на Reliance Industries похарчи 2 млрд. долара за 27-етажен небостъргач, който нарече Antilia (на митичните испански острови).
Шест етажа са паркинг, а четири са градини. Освен това, има три площадки за кацане на хеликоптер, стаи-сейфове, фитнес.
Персонал от 600 души се грижи за сградата и обслужва общо 6-те члена на семейството.
Сградата е оборудвана с най-модерните екологични технологии. Може би Амбани компенсира за най-голямата петролна рафинерия, която управлява, шегуват медиите.
В Хонконг се надпреварват за най-скъп апартамент

Пазарът на имотите в Хонконг процъфтява заради малкия брой предлагани жилища, ниските лихви и вълната на ликвидност от Китай.
През октомври 2009 китаец плати 57 млн. долара за апартамент от 554 кв метра, което беше рекорд за континента. Апартаментът се намира на 68-ия етаж в сграда на Conduit Road (считан за ВИП район в града) и има пет спални, спа център, фитнес и открита площадка за йога.
За да не останат по-назад, от Sun Hung Kai Properties увеличиха цената на два пентахуса до рекордните 9 700 долара за кв фут (1 кв. фут = 0.09 кв. м). Те се намират на върха на 270-метровата Cullinan Towers и всеки един от тях има цена от 38.5 млн. долара. Всеки пентхаус има шест спални, басейн и градина с прекрасна гледка към пристанището.
Хонконг: 90 млн. долара за имение на брега

Корабният магнат Хуй Сай-фън може да има смешно име, според някои, но няма да им е смешно, когато разберат, че живее е къща за 90 млн. долара на върха на хълм в залива Big Wave Bay.
Това е най-скъпият имот в Хонконг. В него се състоя и една от най-скъпите сватби в света. През ноември там се ожениха синът на магната и актрисата Мишел Райс. Сватбата бе на стойност 2.5 млн. долара.
Чонкинг: Един европейски дворец в Китай

Зуо Зоншенг се самопровъзгласи като Кралят на мотоциклетите. Неговият дом е вдъхновен от стила на стара Европа и може да се опише с перфектно оформени градини, езера с лебеди, конюшня с расови коне и ферма с расови кучета. Персоналът наброява 60 души и ако не бяха китайци, щяхте да си мислите, че се намирате в някой френски дворец.
Шанхай: двете най-скъпи вили в Китай

Прилича на Disney парк, построен във Венеция. Миналата година имотът, който принадлежеше на местен кънтри клуб, бе продаден на анонимен купувач за 30 млн. долара. Площта му е 2376 кв. м. По-малката съседна вила се продаде за скромните 16.9 млн. долара.
Сингапур: къщата на принца

В малката държава Сингапур имението Arwaa е много желано. Площта му е над 9 000 кв. м и струва 120 млн. долара. То е собственост на принц Джефри Болкия - по-малък брат на султана на Бруней, но може би не за дълго. Националната агенция по инвестициите в Бруней настоява за контрол над имението, в което в момента не живее никой, макар да има назначен персонал от чистачи и охранители.
Follow us on Twitter
Follow us on Twitter
Follow us on Twitter

неделя, април 11, 2010

Круши в ботилка

Познайте как успяват да сложат крушите в бутилка?
Pears in the Bottle (9 pics)

Pears in the Bottle (9 pics)

Pears in the Bottle (9 pics)

Pears in the Bottle (9 pics)

Pears in the Bottle (9 pics)

Pears in the Bottle (9 pics)

Pears in the Bottle (9 pics)

Pears in the Bottle (9 pics)

Pears in the Bottle (9 pics)
Follow us on Twitter
Follow us on Twitter
Follow us on Twitter

Хотел в автобус

Немската компания Rotel Турс е създадена през 1959 година. тя предлага екскурзии с автобус(вътре има легла) във Европа, Азия и Африка. Много оригинален начин за екскурзия с тези хотел-автобуси или автохотели.

Hotel Bus 
(16 pics)

Hotel Bus 
(16 pics)

Hotel Bus 
(16 pics)

Hotel Bus 
(16 pics)

Hotel Bus 
(16 pics)

Hotel Bus 
(16 pics)

Hotel Bus 
(16 pics)

Hotel Bus 
(16 pics)

Hotel Bus 
(16 pics)

Hotel Bus 
(16 pics)

Hotel Bus 
(16 pics)

Hotel Bus 
(16 pics)

Hotel Bus 
(16 pics)

Hotel Bus 
(16 pics)

Hotel Bus 
(16 pics)

Hotel Bus 
(16 pics)
Follow us on Twitter
Follow us on Twitter
Follow us on Twitter