вторник, април 20, 2010

Най-скандалните корици

The Economist, септември, 1994

Сериозното списание публикува тази корица към статията „Проблемът със сливанията" само в Северна Америка. Реакциите бяха смесени - някои читатели бяха отвратени, други развеселени.
Hustler, юни 1978

Списанието за възрастни Huslter често е обвинявано в сексизъм и в това че третира жените като парче месо. Те решиха да се извинят с тази корица.
Джон Ленън и Йоко Оно, Rolling Stone, януари 1981

Фотографията е дело на Ани Лейбовиц и е направена само часове преди Ленън да бъде застрелян на 8 декември 1980 г.
Лейбовиц всъщност искала да снима само Ленън, но той настоявал и жена му да бъде на снимката. Тази корица е обявена за най-популярната корица на списание в света от Американката асоциация на издателите.
Деми Мур, Vanity Fair, август 1991

Още една снимка на Ани Лейбовиц. През 1991 голата и бременна в седмия месец Деми Мур бе една от най-обсъжданите теми в света. Тя беше първата, която се осмели, но след нея още много знаменитости се снимаха в напреднал стадий на бременност, като дори се появи цяло такова течение във фотографията, което се оказа доста доходен бизнес.
Life, ноември 1965

През 1965 фотографът Пол Шуцер успял да снима лицето на виетнамски пленник. Подобни снимки бяха една от причините обществото в САЩ да се обърне против войната. Фотографът Шуцер бе убит две години по-късно, докато отразявал шестдневната война между Израел и съседите му Сирия, Египет и Йордания.
Бет Дито, NME, юни 2007

Феминистките бяха във възторг. Те поздравиха музикалното списание за куража да сложат тази снимка на певицата Бет Дито, която е „най-готината жена на планетата" според тях. „Кадърът със сигурност привлича вниманието, но не е неприличен," каза известната немска феминистка Джърмейн Греер.
Джанет Джексън, Rolling Stone, септември 1993

През 1993 този кадър беше изключително смел и някои го обявиха за порнографски. Това е една от най-разпознаваемите снимки на 90-те години.
Time, септември 2001

Специалното издание излиза на 14 септември 2001. Снимката на атакуваните кули близнаци е дело на фотографа Лайл Оуъркруф.
The New Yorker, юли 2008

Няма как да не е скандална корицата, показваща кандидат-президента на демократите, облечен като арабин и съпругата му, облечена като войник с AK 47 на рамо. А забелязахте ли горящия американски флаг в камината?
Елиът Шпитцер, New York Magazine

По принцип списание New York Magazine не е известно със скандали. Когато отразиха историята на губернатор Елиът Шпитцер, който бе свързан с мрежа за проституция, списанието си позволи да прекрачи границата.
Follow us on Twitter
Follow us on Twitter
Follow us on Twitter

0 коментара:

Публикуване на коментар