сряда, юли 07, 2010

Млад българин убит от цигани-ПРОТЕСТ!

Боби Райнов, сн. Facebook
От 19:00 ч. утре се организира протест пред народното събрание против бездействието на държавата относно циганската агресия.Повод на протеста е поредното убийство на младо момче от кв. "Овча купел", съобщават организаторите.
Групата във Facebook наброява вече над 12000 човека и нараства бързо.
Припомняме, 24-годишният Боби Райнов е убит на 4 юли при битова свада в София. Инцидентът е станал малко след 16.00 ч. в района между кварталите "Факултета" и "Овча купел".
Сигнал е бил подаден за битова разправия на улица „Барите".
Според първоначалните данни скандалът започнал след празненство в къщата на убития.
Когато са пристигнали на мястото на инцидента, полицаите са заварили безжизненото тяло на Боби Райнов с множество рани по него.
Преди инцидента той и негов познат запивали в дома му.
Служителите на реда светкавично са обградили квартала и са задържали извършителя - Тр.Б., на 30 г., който е от ромски произход.
Междувременно ръководството на ЕВРОРОМА изказа най-сърдечни съболезнования на семейството и близките на нелепо загиналия Боби Райков.
От партията настояват разследващите и правораздавателните органи по най-бързия начин да накажат виновните за инцидента.
Евророма обаче настояват, че в никакъв случай извън тяхното полезрение не бива да остават подбудителите на скандала, за които разполагат с информация, че имат сериозен икономически интерес.


Приятели, близки и хора на които просто им е дошло до гуша  ще организират протест срещу нелепото убийство на Боби от банда цигани на 4 Юли 2010 година в кв. Овча Купел. Засега пълната фактология на случилото се не е напълно ясна. Все пак след като вчера големите телевизии се опитаха да ни втълпят, че скандалът е плод на битова свада между двама алкохолизирани мъже, днес нещата започват да се изясняват благодарение на реакцията на гражданското общество в интернет, което не търпи да бъде лъгано. Боби е бил нападнат от около 100 цигани. Все още се изяснява каква е искрата подпалила този побой. Различни версии се разпространяват от МВР и очевидци. Според някои разправията е станала заради високият шум, който самонастанилите се цигани са вдигали. Според други заради боклука, който те са изхвърляли.
Това като че ли не е особено важно. Важното е, че един млад българин си отиде в разцвета на силите. Важното е – кой позволява на циганите да се самонастаняват където им падне? Къде са били отговорните институции, за да ги изгонят от там? Те са съучастници в това убийство. Да не би законите на България да не важат за циганите? По – скоро въпросът е риторичен. Какви ли данъци е плащал убиеца Т.Д. на 30 години? Какви ли осигуровки си е внасял? Плащал ли е ток, вода, консумативи? Ами всички негови приятели от самосформираната махала? Ами хилядите, които живеят из България?
Назрява момент, когато българското общество ще постави въпросът за циганското малцинство на властимащите. Това е един огромен проблем, който дърпа нашата държава назад. Назрява момент, когато българското общество ще поиска същите привилегии с които се ползва циганското малцинство. Все пак каква е причината едни човешки същества да бъдат толерирани за сметка на други? Нима това не е чиста проба дискриминация? Какво получава средностатистическият българин от постоянното толериране от страна на държавата на циганите? Мощна чалга под прозорците му, боклук пред входа му, страх , а понякога и смърт. Къде са ромските организации сега? Защо те не се грижат за населението, което уж представляват? Какво е тяхното мнение за убийството? Няма ги – такива като престъпникът Цветелин Кънчев се появяват по БТВ и Нова телевизия борещи се за циганските права при други случаи. Не и при такъв.
Крайно време е за енергични и активни действия за реалната интеграция на тези хора. Ако това не се случи съвсем скоро освен финансов, ще си имаме и етнически национален проблем.
Линк към групата за организацията на  протеста - http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=140260199323676&v=wall&ref=mf



Follow us on Twitter
Follow us on Twitter
Follow us on Twitter

2 коментара:

eXisTenZ55 says:
10 август 2010 г. в 19:56

http://turbobit.net/09c6e0psig7x.html
Най накрая се намери порното с Андрея . Сваляйте докато не го изтрият . http://turbobit.net/09c6e0psig7x.html

Анонимен says:
17 август 2010 г. в 16:01

parvo iskam da kaja moite saboleznovaniq na semeistvoto na боби райнов.vtoro ne iskal nyakoi dama razbere pogreshno s tova koeto iskam da kaja pro4etoh statiyata,gledah video klipcheto i mislya che ima neshno v tova obistvo na боби райнов neshto gnilo.V statiyata pishe che боби i priyatelyat mu sa bili napadnati ot 100 cigani a v video klipcheto priyatelyat mu kazva che sa bili okolo 80 a momicheto koeto e bilo sashto tam kazva che sa poveche ot 50 a maikata na obitiya kazva che sa 70 nikoi ne znae s tochnos kav e bil broya na ciganite no nakraya na klipcheto se kazva che ima edin zadarjan.predstavete si kak moje da ima 3-4 lineika za ciganite a za prebitiya do smart da niyama nito edna.No taka kato gi gledam i dvamata nyamat nikvi belezi ili naranyavaniya zashto samo боби e prebit do smart.imalo i dva pati zbivaniya kak moje pomislete kak moje chovek da e napadnat kakto kazva priyatelya mu na pochinaliyat боби che e bil napadnat ot ciganin i policaya da iskara pistolet na nego a ne na napadatelya i da mu kaje dase pribere v dvora mislya che tva prosto e apsurdno sled kato jiveem v takava darjava v koyato horata se delyat na Bulgari,Turci i Cigani prosto e nevazmojno za mene nyama kak ordera na reda da ne sadeistva dane maltratira napadatelya kakto obiknovenno stava vseki dnevnoo iz cyalata strana s tyah.mene me samnyava che glavnata prechina za tragichniya incident e priyatelya na obitiya Боби neznam zashto no taka mislya nai malko izgledah klip4eto 20-30 pati i to samo det priyatelya na pochinaliya боби razkazva kak e stanal incidenta i davi kaja cze toya chovek laje ne mislya che tova e samata istina no edno e istina che edin mlad chovek si zamina ne zaradi bokluka koito postoyanno im bil pred dvora ne zaradi policaite i zakasnenie na lineikata a zaradi racizma v Bulgariq no i kato prochetoh sya komentarite na video klipcheto v YouTube precenete vi e

Публикуване на коментар